Kliande hals och honung.

Just i skivande stund halvligger jag i sängen, med en täppt näsa och ett huvud som bankar. Detta är femte dagen som min förkylning har fest i min kropp. Ja man kan säga att jag är less. Mina tappra soldater kämpar på där inne och snart hoppas jag festen är stängd. Idag tror jag ändå att festen övergått till efterfest. Så det ser lovande ut. Har under dessa dagar hjälpt mina soldater med alla möjliga husmorsknep och receptfria medel. Och efter allt detta är det ett simpelt husmorsknep som jag jublat mest över. Nämligen honung innan läggdags. Inte i något varmt vatten, utan flytande honung direkt på en sed och sen in i munnen. Detta har varit så skönt mot min kliande hals. FÖR det hjälpte faktiskt! Som en skyddande hinna la det sig och lät mig sova. Halleljuja. 
 
Ville bara skriva det. Att hunung är bäst. 
 
Avslutar med en bild på en fin hund, som också fungerar utmärkt som medicin. Bara inte på kliande halsar. Men annars. 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Matlagning en fredagskväll á la Therese

Denna fredag är jag själv hemma eftersom sambon är på AW med sina kollegor. Medan han är och roar sig passar jag på att ha lite egentid. Vilket är ganska skönt. 
 
Det första jag gjorde (..efter att jag tagit mig upp ur sängen jag stupade i efter jobbet) var att sätta på musik. Behövde lite energi och lite nu-jäklar, där tycker ja att träningsmusik passar ganska bra in. I alla fall idag. Denna spellista fångade min uppmärksamhet när jag scrollade på spotify. 
 
 
Musiken som lovade pepp levereade och jag dansade in i köket. Tog fram alla ingredienser till receptet jag hittat på vegomagasinet.se. När jag insäg att jag skulle äta middag själv på fredagen slog det mig att detta var ett perfekt läge att äta sådant som sambon inte är så förtjust i, nämligen svamp. Som jag älskar. Hittade detta recept Krämig svamppasta. 
 
 
Jag rörde om och dansade om vartannat. 
 
Sen insåg jag att något saknades. Nämligen något att dricka. Tycker det ser så härligt att sippa på ett glas vin samtidigt som man lagar mat. Det slutade dock istället med *trumvirvel*: citron- och rosmarinsvatten. Tada! Men jag satte det i ett vinglas, fick jag lite känsla i alla fall. 
 
 
Anledningen: hittade endast en tom vinflaska hemma. Att dricka vin hör verkligen inte till vardagen (...eller helgen) hemma hos oss och därför slutar oftas sånahär spontana inlevelser med något-inte-vin. Jag insåg att det egentligen inte gör så mycket vad som är i glasen, oavsett ger det samma känsla. Win-win! 
 
 
Ibland orkar man inte diska och tar istället det första man får tag i. I detta fall blev det en sån där visp till elvispen (vad heter det?). Det fungerade fint fint att kolla pastan med, tackar som frågar. Tänk där sparade man energi på att inte diska. Vilket kan användas till att... ta sig till soffan typ. 
 
 
Nä pastan var klar skulle den "gifta sig" med såsen så jag väntade tålmodigt medans de gjorde vad nu pasta och sås gör när de gifter sig. 
 
 
När tålamodet svek mig stegade jag, min mat och mitt vatten i vinglaset mot soffan. Framför Hemliga beundrare avnjöt jag min fredagsmiddag. 
 
 
Och här sitter jag än, med den smutsiga disken kvar på bordet och Orange is the new black på tv:n. En perfekt fredagskväll helt enkelt. 
Allmänt | | 2 kommentarer |

En söndag

Låter följade bilder visa hur jag spenderat min söndag. Började med frukost framför vasaloppet och när förste åkare krossat mållinjen bestämde vi oss för att åka ut i skogen en sväng. Blev en väldigt trevlig stund. 
 
 
 
 
 
 
Bra söndag. Nu väntar middag och Catfish för mig. 
Allmänt | | Kommentera |
Upp