Lista om 2017.

 
 
 
 
 
 
 
Hittade denna lista på Forni.se och tyckte att det var ett utmärkt sätt att sammanfatta det gångna året. Så lånar denna lista och sätter mig ner och tänker efter vad detta år bjudit på. Vi kör igång direkt: 
 
Gjorde du något under 2017 som du aldrig gjort förr?
Ja, jag blev sambo men min kärlek, jag tog examen från universitetet och jag började arbeta heltid. Dessa var de stora nya upplevelserna för mig under 2017. Finns en hel massa mindre upplevelser också som kan klassas under denna fråga men håller mig till dessa tre för stunden. Här är en bild från examen, här med min vapendragare och bästa vän, Lovisa. 
 
 
 
Vilka länder besökte du?
Finland och Spanien besöktes detta år. Spanien besöktes i utbildningssyfte med nya jobbet. En vecka i Toledo kickstartade min heltidsanställning på EY i augusti. Förutom att lära oss saker hann vi utforska Madrid och äta middag med denna utsikt: 
 
 
Madrid var en fin stad och kvällen avslutades på en restaurang men några nya kollegor: 
 
 
Är det något du saknat i 2017 som du vill ha i 2018?
Ja! Men mest inom mig. Typ harmoni. 
 
Vilket datum kommer du minnas från 2017?
25 och 27 maj, 25:e blev jag sambo och den 27:e hade jag min islossning.
 
Störst karriärmässiga framgången?
Att jag lyckades få jobb direkt efter examen (eller hade redan i januari skrivit på avtalet). 
 
Största framgången privat?
Denna är svårare, att jag börjat jobba på mig själv. Att jag börjat nysta i vad som får mig att agera som jag gör och får mig att reagerar på händelser och situationer som jag gör. Har inte kommit långt på den gåtan än, men har under året låtit den flyta upp till ytan och närma mig den men intresse. Sen skulle jag säga att första halvåret som sambo har varit både underbart och utmanande. Där snackar vi om att lära känna varandra ytterligare och på en helt annat plan, men också sig själv.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Att vara ledig i sommar. Finansierade denna ledighet genom sparkontot. Var ledig nästan 2 månader och ångrar det inte en sekund. Även om sparkontot hävdar annat.
Men hann på dessa månader både besöka Gotland, Öland och Ullared. Samt spendera en hel del tid på västkusten hos pojkvännens familj. 
 
Botansika trädgården, Visby.
 
Fårö, Gotland
 
Bovallstrand 
 
Kneippbyn, Gotland 
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?
Hurt-Johnny cash
Bada nakna - Samir och Viktor
Take me to Church - Hoizer, förklaring till detta är att i Toldeo finns en gammla kyrka som nu används som nattklubb. Take me to church blev därför en ganska passande låt på den utbildningen. 
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Helt klart gladare! Trots att det såklart varit toppar och dalar tycker jag ändå såhär subjektivt att topparna varit lite högre jämfört mot föregående år. Har dansat på rosor lite oftare än tidigare år och tror att glasbitarna jag gått på mellan danssvängarna har varit en aning mindre. Sen har det nog varit lite mer varken eller stunder. Barmark. Om jämför med tidigare år.
 
Vad önskar du att du gjorde mer?
Njöt och var i nuet! Som att ta fler promenade som denna med hunden på bilden nedan. 
 
 
 
Den maträtt du åt oftast under 2017?
Ingen aning faktiskt. Åt mer vegetariskt men kan inte komma på en enda. Tacos?
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Fick frukost på sängen av min pojkvän. Hade fika med släkten. Fyllde år en söndag, firade men middag på restaurang på lördagen.
 
Fick du någon ny vän i år?
Jag det skulle jag vilka påstå. Alla genererade genom mitt nya arbete. Tänkt så tur man kan ha med kollegor!
Precis innan julfesten med jobbet skulle börja: 
 
 
Högsta önskan just nu?
Att på något sätt finna harmoni inom mig själv.
 
Finns det något som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Säkert finns de det, men svaret på rak arm är ett frågetecken. Kanske om jag släppt kravet på att allt ska vara produktivt och effektivt, varje ledig tid skulle maxas för att ta vara den lediga dagen. Ibland hade det varit skönt att ta det lugnt även fast kroppen inte kräver det. Hitta harmoni. Så... antar att det fanns ett svar på denna fråga ändå.
 
Vad fick dig att må bra?
Mänskliga relationer, natur och djur. Speciellt denna hund. 
 
 
 
Din bästa tv-serie?
Nashville! Blir så förbenat inspirerad av denna serie. Trots att jag aldrig kunnat sjunga eller kan spela mer än 2 ackord på en gitarr inspireras jag att förmedla känslor. I bilder, i text och i sång med duschmunstycket som mikrofon. Sen hjälper det att jag är lite svag för country. Jisses.
 
Bästa boken du läst under 2018?
Harry Potter och Dödsrelikerna... har läst den många gånger förr. Men den är ju det. Bäst. Men har faktiskt inte läst så himla mycket detta år. Har läst några helt okej böcker men inget som hamnar på min favvo-lista. Men sista brevet från din älskare av jojo moyes var ändå bra. Inte Harry Potter-bra men underhållande-för-stunden-bra.
 
Vem saknade du?
Vänner och familj som bor långt bort.
 
Vad är du mest stolt över?
När man skymtar medmänsklighet. Kvinnor (och alla andra) som stått upp och vågat berätta och synliggöra orättvisor!
 
Det var allt för denna lista. Gissar att det blev ganska mycket text ändå. 
 
Allmänt | |
Upp