En glöd.

 
....................................................
 
Inom mig finns glöd, vilja och en stor dröm. Men inom mig finns också aska, vemod och en fet vägg.  Jag tänder samtidigt som jag släcker, jag vill samtidigt som jag inte vill, jag drömmer samtidigt som jag bygger en vägg. För varje motgång eller gupp på vägen blir askan svartare, viljan svagare och väggen tjockare. Trots att väggen stoppar motvinden, gör det också att det på insidan sakta kvävs. När man känner att glöden sakta slocknar, då behöver man soldater där inne som kan kämpa i motvind och göra allt för att glöden inte ska slockna. När man börjar ge efter själv behöver man något ytterligare som ger kraft. Vart det kommer ifrån vet man inte. För man visste inte ens att det fanns något kvar, där inne. Men det gör det. Reserven. Som håller glöden vid liv, får viljan att inte dö ut helt och börjar sakta men säker att fånga upp byggstenarna som skulle göra väggen tjockare. Det gör i väggen försvinner, men det gör att det inte kväver allt på insidan. Ibland är det allt som behövs. För inom mig finns en glöd, en vilja och en dröm som försöker överleva bakom väggen.  
 
.....................................................
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Kl 12 och 20 en lördag och söndag.

Då börjar denna helg att lida mot sitt slut. Trots att jag inte haft mycket planerat och mest tagit det lugnt har helgen swishat förbi i väldans fart. Känns som det var idag hag klev ut från kontoret och tänkte att "äntligen har jag en lugn helg framför mig". Men hur som haver har jag ju ändå bevisligen varit ledig lite mer än några timmar. Jag tänkte att vi skulle kolla lite på exakt vad jag sysslat med denna planlösa helg. Bestämde mig för att dokumentera vad jag gjorde på två klockslag på både lördagen och söndagen. Så istället för att återberätta hela helgen får ni se vad jag pysslade med kl 12 och kl 20. 
 
Vi börjar med lördag kl 12: 
 Eftersom lördagen bjöd på strålander sol, klarblå himmel och endast -15 grader bestämde vi oss för att snöra på skorna och bege oss ut på isen. Eftersom solen är ett sällsynt fenomen såhär års får man ta vara på alla chanser man får. Vi gick ut till gråsjälören, en ö, som under vintehalvåret säljer våfflor, varma drycker, korv och polarrullar. För att ta sig ut till ön använder man isvägen där man går, lånar en spark, åker skoter eller tar bilen. Vi gick eftersom alla sparkar var upptana. 
 
Lördag kl 20: 
 
Lördag kväll spenderade jag med min bullet journal. Gjorde veckan som kommer och skapade en livskompass. Sen 10 min efter denna bild togs insåg vi att melodifestivalen hade börjat och jag bytte ut pennorna jag höll i mot en popcornskål.
 
Söndag kl 12:  
Var jag ute på en promenad med dessa. Termometern stod på -19 grader och för att på denna bild var godis tvungen att vara inblandat. Inte så mycket för att det var kallt utan mer för att de inte förstår vitsen med att sitta still om ingen är i närheten. 
 
Söndag kl 20: 
Spenderades framför tvn och närmre specifikt Catfish! Älskar det. 
 
Detta får avsluta denna helg, nu väntar sängen och imorgon en ny arbetsvecka. 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp